Web Sitesi Tasarımında 2017 Trendleri
Web sitesi tasarımınızı 2017 de yenilemeye hazır mısınız?
Web sitesi tasarımınız 3 yıl önceki tasarım ve kod yapısı ile kullanıyorsanız artık yeni projelere ve yeni tasarımlara bakmanın zamanı gelmiş demektir. Artık yeni web sitesi tasarım trendleri ile web sayfanızın nasıl görüneceğini kafanızda planlamanın zamanı gelmiş demektir.
İşlevsellik, ergonomi, görünüm, renk ve tipografiye kadar 2017, keşfedilecek yeni fikirlerin ve yeni görsel kavramların yılı olmaya aday. Bu trendlerden bazılarını, yeni 2017 yılında size fikir vermesi için hazırladık. Hadi bir bakalım.
2017 Web Tasarımı Trendleri
1. Degradeler
Bildiğiniz gibi iki farklı renk arasında tonlama yaparak geçiş yapmaya grafik dilinde “degrade” veya “gradient” adı verilmektedir.
Son yıllarda tasarımlarda büyük manzara resimleri bol miktarda kullanılıyor. Buna paralel olarak manzaraların içinde, degradeler önemli bir dönüş yapıyor. Ancak renk bulanıklaştırma tekniği hala popülerliğini koruyor.
Degrade kullanımına, Applxe’ın iOS simgeleri en iyi örnekti. Şimdi, degradeler büyük, cesur ve bol miktarda renk kullanıyor.
En popüler kullanım, fotoğraflarda iki renk gradyan yer paylaşımıdır. (Bu teknik ile harika tasarımlar elde etmek mümkün!) Görünüşünüzü değiştirmek veya daha ilginç bir fotoğraf yapmak için biraz daha merak uyandırmak için son yıllarda kullanımı artan bir teknik olarak ön plana çıkıyor.
2. Sesli Video
Kullanıcılar cihazlarından YouTube’un sayesinde daha fazla video izlemeye alışıyor. Web siteleri, ana sayfadaki sesli görüntülü tam ekran bir video ile daha ilgi çekici bir tasarım elde etmek mümkün. Burada iki seçenek karşımıza çıkıyor video’nun otomatik oynatılıp oynatılmayacağı. Bu konuda tercih tamamen size kalmış
Asla unutulmaması gereken diğer nokta ses kontrolünün olması her kullanıcı sesten hoşlanmayabilir. Mümkünse varsayılan olarak sesin kısık olması daha iyi olacaktır.
3. Sanal Gerçeklik (Neredeyse)
Sanal Gerçeklik, muhtemelen 2017’in en çok konuşulan tasarım öğesi olacak. Pazardaki daha fazla cihazla ve makul fiyatlarla tabi ki.
Bunun için tasarım sanal gerçeklik tasarımları yapmaya hazır olmak gerekiyor. Web tasarımcı olarak sanal gerçeklik deneyimlerini oluşturmaya hazır olmanız gerekir. Bu, 360 derece video içeren web sitesi tasarımlarını ve üç boyutlu efektlerle diğer etkileşimli deneyimler ziyaretçiler için farklı bir deneyim oluşturmayı hedefliyor.
4. Daha Fazla Parallax
“Parallax” ın Türkçe anlamı “Paralaks” dır. Paralaks durağan resimlerin farklı yönlerde hareket etmesi ile web sitesi kullanıcısının bakış açısının değiştiği izlenimi vermesi sağlanır.
Parallax anlatım: https://www.youtube.com/watch?v=XdYEzui3Ttc
Parallax kaydırma efektleri 2016’da büyük çıkış yaptı ve tasarımcılar bu efektleri tasarımlarında kullanmaya başladılar 2017 yılından da bu trent artarak devam edeceğe benziyor.
Aşağıdan yukarıya doğru hareket eden paralaks efektleri ve çok daha katmanlı bir tasarım yakalayan hareketleri tasarımlarınızda kullanmaya başlayın.
5. Süper Basit HomePages
Artık web sayfalarında daha fazla tasarım öğelerinin ön plana çıktığı, Ana sayfada grafiklerin ön planda olduğu ve ekranında sadece bir ya da iki kelimelik bir tasarıma olan ilgi 2017 de web tasarım trendleri arasında olacağa benziyor.
Tasarımcılar SEO konusunda sade ve grafik tasarımlarından çekinebilir fakat genellikle bu web tasarımlar aşağıya doğru uzayarak istenilen içeriğin eklenmesi yoluna gidilebilir. Aşağıya doğru uzayan web tasarımları, kullanıcı alışkanlıklarının web tasarımını bir bütün olarak nasıl değiştirdiğinin güzel bir örneğidir aslında. Kullanıcılar mobil tasarımlarda çok sayıda kaydırma yaptıkları için artık aşağıya doğru kaydırarak web tasımlarında gezmek normal kullanıcı deneyimi haline geldi. Bu deneyimden dolayı web tasarımcılarının aşağıya doğru uzayan tasarım yapmaktan çekinmemeleri gerekir.
6. Yeni Ana Menü Anlayışı
Artık ana menüleri web sayfasının üst kısmına yerleştirme alışkanlıklarımızı sorgulamanın vakti geldi. Gizli veya açılır stillerden sayfaların yan tarafında veya altındaki gezinmeye kadar ana menüyü farklı yerlere koymak modaya uygun.
Tabi menüleri konumlandırırken, kullanıcı deneyimlerini de ön planda tutmak gerekir. Web sitesini ziyaret edenler bu web sayfasının menüleri yok diyebilir.
7. Nötr Renk Paletleri
Son yıllarda, daha doğal, natürel ve pastel renk tonlarına geçmeye hazırlanan web tasarımları, renkli tasarımlardan biraz uzaklaşmaya başladı.
Web sitesi tasarımlarında daha fazla yeşillik, bej ve açık tonlar kullanmalısınız. Renk paletlerini cesur, parlak, renkli görünümlerinden uzak tutmak gerekiyor.
8. Özel Tasarımlar
Büyük, cesur yazılar hiçbir zaman web sitesi sayfalarında popülerliğini kaybetmeyecek gibi görünüyor. Bu, artık standart hale gelmiş trendlerden biri. Web sayfalarındaki yazı tipleri ve uyumluluk giderek artan sayıda, daha fazla tasarımcı, daha yenilik ve ilginç yazı ile tasarımlarınızı riske atabilirsiniz.
Yazı fontların da Türkçe dil desteğine dikkat etmek gerekiyor. Tüm cihazlar için Türkçe karakterlerin doğru göründüğünden emin olmak gerekiyor.
Unutmayın, yazıların okunabilir olması gerekir. İster bir resimle veya bağımsız resim olarak eşleştiriyorsunuz, kullanıcıların tek bir bakışta söylemeye çalıştığınız şeyleri tam olarak anlayabileceğinden emin olun.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!